000.118«Важливо вже сьогодні робити те,

про що інші будуть думати завтра»

Спенсер Черчілль

Поширеною проблемою сьогодення є брак часу, оскільки в еру науково-технічного прогресу все дуже швидко змінюється: кожного дня, кожної години з’являється щось нове, досконаліше, життя іде на шаленій швидкості. Тому необхідно навчитися раціонально та ефективно використовувати власний час.

Про те, що час – найдорогоцінніший і при цьому обмежений ресурс, люди знають здавна. Але грамотне володіння ним – загальна проблема для багатьох людей. Усім бракує часу: людина не може зібрати його, купити, здати або взяти в оренду.

000.119

Розвивати ж «почуття часу», навчитися планувати його на роботі та вдома, а значить – і власну долю, дійсно можливо.

Спробували це зробити працівники ЦБС м. Коростеня під час проведення тренінгу «Управління своїм часом». У межах цієї зустрічі методист ЦБС Світлана Коржук окреслила головні принципи розподілу часу: грамотне встановлення пріоритетів, правила керування часом та причини його дефіциту. Адже з практики відомо, що витрачаючи 10 хвилин на планування робочого часу, можна щодня заощадити до двох годин. Учасники тренінгу детально ознайомилися з методикою планування матриці Ейзенхауера та взяли участь у тематичних вправах, руханках: «Мозковий штурм», «Лялька-бібліотекар», «Моє життєве коло», «Поглиначі часу».

Під час спільної роботи бібліотекарі міста виявили своїх «поглиначів» часу та визначили методи й шляхи їх подолання.

000.120

Сподіваємось, що поради з ефективного управління часом не лише дозволять працівникам бібліотек зробити свій робочий день продуктивнішим, а й допоможуть зменшити психологічні перевантаження, що виникають внаслідок браку часу.

000.94 Напередодні свята весни для працівників ЦБС м. Коростеня був проведений практикум «Читання, навчання, дозвілля: грані оптимального співвідношення». Під час заходу обговорили такі теми: «Співробітництво бібліотеки і школи», «Книга і читацькі клуби- успішний тандем у популяризації читання». Познайомилися з інформаційним виданням «Краща краєзнавча книга 2018 року» та бібліографічним дайджестом «Книги, творені кров’ю серця».

Розпочався практикум виступом директора ЦБС Галини Боцман, яка привітала всіх колег з перемогою у міському рейтингу «Гордість міста» у номінації «Краща бюджетна установа». Для колективу ця нагорода знакова, адже у 2019 році ЦБС м. Коростеня святкуватиме 40-річчя від дня заснування. Разом з головою ПК Мариною Пославською директор зачитала вітальні слова в переддень свята 8 Березня та вручила подарунки всім працівникам системи.

000.96 Далі провідний методист ЦБС Світлана Коржук зупинилася на незаперечних перевагах читання та на ключових напрямках діяльності бібліотек. А ще провела цікаві тематично-святкові вправи та надала методичні рекомендації щодо читання творів українських сучасних письменників для різних вікових груп користувачів.

000.95Завідуюча відділом комплектування і обробки літератури Алла Красновська детально зупинилася на кращих книгах 2018 року, представила всім присутнім інформаційний екскурс про краще краєзнавче видання.

Тетяна Примаченко, бібліограф ЦБС, презентувала колегам доповнене видання бібліографічного дайджесту «Книги, творені кров’ю серця».

Бібліотекар ЦБ Людмила Грохольська та бібліотекар бібліотеки-філії №1для дітей Наталія Зубенко цікаво та змістовно познайомили колег з методикою проведення засідань клубів за інтересами «Данко» та «Юні любителі природи», що вже пройшли згідно планів їх роботи.

Присутні були ознайомлені з новими, сучасними формами роботи, які можна використовувати при популяризації книги та читання. Сьогодні підтримка читання-це дуже важливий елемент культури, інструмент підвищення інтелектуального потенціалу нації. Сім’я, учитель, бібліотекар мають забезпечити нині духовний розвиток особистості, навчити дітей творити і знайти своє місце у житті.

На згадку про робочо-святкові миті в житті колективу працівники ЦБС зробили спільні фотосвітлини.

Кiлькiсть переглядiв: 1509

Коментарi